Over Manon

Creativiteit zit bij ons in de familie van zowel mijn vader’s als moeder’s kant. Al vanaf kleins af aan deed ik niets liever dan tekenen en Fimo kleien. Dit waren voornamelijk honden, katten en paarden. Sinds ik ben gaan samenwonen heeft het schilderen zich ontpopt van een onschuldige hobby tot een heuse obsessie. In eerste instantie maakte ik voornamelijk schilderijen van acryl, geheel in lijn met de stijl van ons interieur. Daarnaast heb ik ook regelmatig in opdracht mooie zwart/witdoeken, maar ook abstracter werk geleverd. Mijn grootste inspiratiebron in deze is Bob Ross, dankzij hem ben ik begonnen met olieverf. Los van het feit dat ik het erg rustgevend vond om hem aan het werk te zien, was het vooral erg interessant om te zien hoe hij met een paar technieken de meest prachtige landschappen wist te creëren. Ik ging helemaal los! En zoals hij zelf al aangaf: ‘There are no mistakes, just happy accidents.’ Daar sluit ik me volledig bij aan.

Ondertussen heb ik een aantal lessen gehad in het schilderen van paarden, gegeven door Sabine Delhez. Ze maakt prachtig werk en ik leer nog steeds ontzettend veel van haar technieken en perspectieven! Zij heeft mij als schilder gemaakt wie ik nu ben, zeker in de manier waarop ik nu paarden schilder en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Daarnaast is haar toekomstplan om cursussen te geven aan een grotere groep bij haar aan huis. Als dit zo ver is, raad ik het zeker aan om een keertje mee te doen!

Sinds kort werk ik ook met pastelpotloden op pastelmat en ik ben helemaal verkocht! Huisdieren of wilde dieren tekenen is helemaal mijn ding. Na een Facebook-actie van Anne-Baukje genaamd Realisme In Portret won ik een ‘dagworkshop huisdieren tekenen met pastel’ in haar atelier. Ik vond dit geweldig! Naast het tekenen heb ik ook veel geleerd van het materiaal-  en papiergebruik. De technieken en perspectieven die ik heb meegekregen van Sabine Delhez bij het schilderen van paarden helpen mij ook zeker in mijn eigen tekeningen. Schilderen en pasteltekenen zijn beide erg leuk en ik zal dit ook blijven doen. Maar bij pasteltekenen ligt toch echt mijn duidelijke voorkeur!

Ook help ik mijn zus met haar opgezette interieuradviesbureau AndereKant met het grafische deel en bijvoorbeeld mee te denken voor passende kunst voor een gestijlde woonkamer of slaapkamer. Door de leuke nieuwe ideeën van mijn zus kan ik mijn kennis ook uitbreiden en (nieuwe) technieken uitproberen in mijn eigen hobby projecten.

Draw Western Horse

“Niets is mooier dan een stukje persoonlijkheid in je vertrouwelijke omgeving”

A2 Lijst leeuw en ik

Dieren tekeningen
In veel gezinnen worden huisdieren gehouden. Mensen zien hun huisdier ook steeds meer als een vriend of volwaardig gezinslid. Het dier maakt een deel uit van je leven en van jezelf. Ieder huisdier heeft zijn achtergrond en verhaal, kenmerken en details. Elke eigenaar weet het beste hoe zijn dier in elkaar zit en wat hij uitstraalt. Dit probeer ik in elke tekening mee te nemen waardoor het niet zomaar een tekening wordt. Zo ontstaat er tekening van een bijzonder dier met een verhaal, eigen emotie en ziel. Dat maakt een huisdier tekening zo speciaal en uniek! Bij mijn WildLife tekening kies ik een foto uit met een lopend verhaal. Waar kijken ze naar? Wat doen ze? Wat denken ze? Een verhaal waar je je fantasie kunt gebruiken en het verhaal achter de tekening kunt afmaken. Dat maakt WildLife zo spannend!

 

Schilderijen
Een mooi schilderij is iets heel persoonlijks. Vaak moet je niet zoeken naar het perfecte schilderij, maar er juist tegenaan lopen. Ligt jouw voorkeur bij een realistisch of abstract schilderij? Misschien spreekt een landschap je meer aan, stilleven of juist een huisdier. Iedereen heeft zijn eigen idee, stijl en smaak. Dat maakt een schilderij juist zo persoonlijk en uniek! Een ‘goed’ schilderij is zo veel meer dan een doek met verf. Schilderijen zijn uniek en kunnen mensen emotioneel raken. Waar de ene persoon helemaal niks mee heeft, roept het bij de ander juist warme gevoelens op. Daarom is schilderen ook zo leuk!

“3 katten, een hond en verzorgpaard. Als het aan mij lag
had ik een gezellige boerderij vol met dieren”