Logo’s

In de tussentijd heb ik een aantal logo’s mogen maken voor kennissen of vrienden. Ook verschillende huisstijlen en flyers zijn voorbij gekomen. Het is leuk om samen te sparren en ideeën uit te werken tot deze helemaal naar wens zijn!

Kinderboek Bruno

Het kinderboek Bruno is ontstaan in 2015 als cadeau voor mijn nichtje Lily. Eerst heb ik een verhaal gemaakt en daarna aan de slag gegaan met schetsen. Alle tekeningen in het boek heb ik eerst met de hand geschetst, ingescand, daarna overgetrokken in Illustratior en de opmaak gemaakt in Indesign. Na een aantal maanden was het boek klaar en heb ik het boek laten drukken als een fotoboek bij Hema. Met een bijpassende knuffel en drinkbeker met broodtrommel was dit een grote verrassing voor zowel mijn zus als mijn nichtje!

Achter de schermen ben ik begonnen met een nieuw kinderboek, nieuwe personages en verhaal. Spannend!

River Epoxy table

Dit mooi stukje kastanjehout heb ik bij boomstamplanken.nl gehaald. Deze zou ideaal zijn voor een epoxy tafel omdat de schors alle kanten op gaat. Het hout heb ik daar door midden laten zagen zodat ik thuis meteen aan de gang kon. Met behulp van een staalborstel en verschillende soorten tangetjes heb ik voorzichtig de schors eraf gehaald. De planken heb ik meegenomen naar Houtwerk Aalsmeer en daar werd ik verder geholpen met het op maat zagen en een frame voor het gieten van de epoxy. Het houten blad hebben we goed aan de bodem van het frame vast gemaakt zodat de epoxy ook alleen in het rivierstuk blijft. Met de juiste hoeveelheid epoxy en verschillende soorten kleuren poeder zoals blauw, turquoise en parelmoer zijn we gaan gieten. Om een golfeffect te krijgen ben ik met een kwast golfbewegingen gaan maken in de epoxy zodat er meer structuur en diepte in kwam. Na een aantal dagen uitharden hebben we de tafel uit het frame gehaald en zijn we begonnen met schuren en polijsten. Daarna de zwarten stalen poten bevestigd en thuis nog een aantal keer behandeld voor optimale bescherming. Hoe gaaf is het om je eigen gemaakte tafel thuis te hebben staan!

Made fashion bags

Voor een schoolopdracht konden we kiezen uit verschillende opdrachten die we moesten uitwerken. Mijn voorkeur viel op een modelijn opzetten inclusief logo en product. Alleen was het niet zomaar een product, dit moest helemaal gemaakt worden dat het ook echt verkocht kon worden. Mijn idee was een eigen tas! Ik heb de schets voorgelegd aan mijn oma en zijn aan de slag gegaan. Avonden hebben we achter de naaimachine gezeten met soms slapeloze nachten. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Een prachtige zwarte tas tot in de puntjes uitgewerkt met binnenvoering, vakjes en ritsen. Het logo JASMIN is mijn 2e naam en heb hier een strak logo bij gemaakt. Ook zit deze tas in een bijpassende verpakkingsdoos. Hier heb ik een prachtig cijfer voor gekregen.

De 2e tas heb ik gezien op vakantie alleen was deze belachelijk duur. Ik heb er een paar foto’s van gemaakt en ben weer naar oma gegaan of ze mij voor de laatste keer wilde helpen. Hier is heel wat meter suède in gegaan maar ook deze is door haar perfect gemaakt met alles erop en eraan. Ruim 40 meter suède veter is hierin verwerkt.