Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een ervaren grafisch ontwerper met een flinke dosis aan creativiteit. Wat mijn brein denkt maken mijn handen. Na het behalen van mijn diploma als DTP-er en grafisch vormgever kon ik meteen aan de slag bij een reclamebureau. Hier werk ik ondertussen 9 jaar als senior grafisch vormgever! Van lay-out, huisstijl, drukwerk, online tot beeldbewerking, alles is mogelijk wat je maar kan bedenken met reclame. Zodra er een grafische aanvraag komt van vrienden of familie help ik ze graag met bedenken en creëren van huisstijl, logo of promotiemateriaal. Animatiefilmpjes ben ik mij nu meer in het verdiepen. Nee, stilstaan is niet mijn ding.

Creativiteit zit bij ons in de familie van zowel mijn vaders als moeders kant. Al vanaf kleins af aan deed ik niets liever dan tekenen en Fimo kleien. Dit waren voornamelijk honden, katten en paarden. Sinds ik het huis uit ging heeft het schilderen zich ontpopt van een onschuldige hobby tot een heuse obsessie. Mijn grootste inspiratiebron in deze is Bob Ross, dankzij hem ben ik begonnen met olieverf. Los van het feit dat ik het erg rustgevend vond om hem aan het werk te zien, was het vooral erg interessant om te zien hoe hij met een paar technieken de meest prachtige landschappen wist te creëren. Ook heb ik een aantal lessen gehad in het schilderen van paarden, gegeven door Sabine Delhez. Ze maakt prachtig werk en heb veel van haar technieken en perspectieven geleerd. Sinds kort werk ik ook met pastelpotloden en ik ben helemaal verkocht! Huisdieren of wilde dieren tekenen is helemaal mijn ding. Na een Facebook-actie van Anne-Baukje genaamd Realisme In Portret won ik een ‘dag workshop huisdieren tekenen met pastel’ in haar atelier. Naast het tekenen heb ik ook veel geleerd van het materiaal- en papiergebruik. De technieken en perspectieven die ik heb meegekregen van Sabine Delhez bij het schilderen van paarden helpen mij ook zeker in mijn eigen tekeningen. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd bezig te zijn met de potloden, hier vind ik mijn rust in en dwaal helemaal weg in de tekening. Ontdek hier meer creativiteit.

Dierentekeningen

In veel gezinnen worden huisdieren gehouden. Mensen zien hun huisdier ook steeds meer als een vriend of volwaardig gezinslid. Het dier maakt een deel uit van je leven en van jezelf. Ieder huisdier heeft zijn achtergrond en verhaal, kenmerken en details. Elke eigenaar weet het beste hoe zijn dier in elkaar zit en wat het uitstraalt. Dit probeer ik in elke tekening mee te nemen waardoor het niet zomaar een tekening wordt. Zo ontstaat er een tekening van een bijzonder dier met een verhaal, eigen emotie en ziel. Dat maakt een huisdier tekening zo speciaal en uniek! Bij mijn WildLife tekening kies ik een foto uit met een lopend verhaal. Waar kijken ze naar? Wat doen ze? Wat denken ze? Een verhaal waar je je fantasie kunt gebruiken en het verhaal achter de tekening kunt afmaken. Dat maakt WildLife zo spannend!

Schilderijen

Een mooi schilderij is iets heel persoonlijks. Vaak moet je niet zoeken naar het perfecte schilderij, maar er juist tegenaan lopen. Ligt jouw voorkeur bij een realistisch of abstract schilderij? Misschien spreekt een landschap je meer aan, stilleven of juist een huisdier. Iedereen heeft zijn eigen idee, stijl en smaak. Dat maakt een schilderij juist zo persoonlijk en uniek! Een ‘goed’ schilderij is zo veel meer dan een doek met verf. Schilderijen zijn uniek en kunnen mensen emotioneel raken. Waar de ene persoon helemaal niks mee heeft, roept het bij de ander juist warme gevoelens op. Daarom is schilderen ook zo leuk!